Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας
400γρ. Κιμάς
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου, συμπληρώνουμε το κιμά και σοτάρουμε καλά να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με το κιμά και τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: