Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 Κούπα μέλι
2 Κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 Κούπες νερό
100γρ. Αμύγδαλα
Κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και το ξύσμα και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και το διατηρούμε ζεστό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Όταν ροδίσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το βάζουμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: