Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
Ελαιόλαδο
5 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ζεστό
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι σπαράγγια κομμένα στα 3
200γρ. Φρέσκα φασολάκια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό και προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σπαράγγια.
  • Κάθε φορά που τελειώνει ο ζωμός συμπληρώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: