Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι χλιαρό νερό
4 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
80ml. Ελαιόλαδο
100γρ. Ροδέλες ελιάς
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις ελιές. Προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε απαλά.
  • Αλευρώνουμε το πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο. Το λαδώνουμε και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30 λεπτά.
  • Βάζουμε τη φοκάτσια στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • Εάν θέλετε πριν τη βάλετε στο φούρνο μπορείτε να προσθέσετε και καραμελωμένα κρεμμύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: