Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλα κρούστας
700γρ. Κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
6 Φρέσκα κρεμμυδάκια
3 Πράσα
1/2 Ματσάκι άνηθο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
3 Ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε τρίψει στον χοντρό τρίφτη.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο, στη συνέχεια απλώνουμε τη υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Ραντίζουμε τη πίτα με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: