Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ
1300γρ. Πατάτες
125γρ. Βούτυρο
500γρ, Τριμμένη παρμαζάνα
1 Φλιτζάνι γάλα
300γρ. Καπνιστό τυρί
200γρ. Ιταλικό σαλάμι σε φέτες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. Φρέσκια μοτσαρόλα
1 Φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
Αλάτι 
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
  • Προσθέτουμε 4 κουταλιές βούτυρο, το γάλα, τη παρμεζάνα, το καπνιστό τυρί, το σαλάμι και το μαϊντανό ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Στρώνουμε το μισό μείγμα πατάτας, απλώνουμε τη μοτσαρέλα και στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ρίχνουμε μέσα τα ψίχουλα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη πίτα. 
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: