Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Λίτρο γάλα
 1 1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
6 Αβγά
3 Βανίλιες
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Κιλό φύλλα κρούστας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βούτυρο για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλιά της σούπας γλυκόζη
2 1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφού ζεστάνουμε το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε ξεχωριστά και τα ρίχνουμε στη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα και τις βανίλιες.
  • Αφού λιώσουμε το βούτυρο, απλώνουμε τα μισά φύλλα, σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Ρίχνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. 
  • Ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 8 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: