Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
150γρ. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
4 Αβγά
1 Κούπα γάλα
2 1/2 Κούπες αλεύρι
2 Κούπες ζάχαρη
1 Πρέζα αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
125γρ. Βούτυρο
2 Βανίλιες
1/4 Κούπας κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
300γρ. Σοκολάτα
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
100γρ. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάμε πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες. Στο μπολ με το βούτυρο βάζουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το το μείγμα της μαρέγκας ανακατεύοντας με σπάτουλα και απαλές κινήσεις.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και ένα νόμισμα που έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη βγάλουμε από το ταψί.
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ. Ραντίζουμε τη βασιλόπιτα με το κονιάκ και απλώνουμε το γλάσο. 
  • ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: