Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟ ΚΑΝΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Μήλα
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Ρίχνουμε τα μήλα, αφού τα στραγγίσουμε καλά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
  • Εάν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: