Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ξυλαράκι κανέλας
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Μπαχάρι
4 Κυδώνια κομμένα στα 4
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα 4.
  • Τα βάζουμε σε ταψάκι τα πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στου 250 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και αφού ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα το σοτάρουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αραιώνουμε το πελτέ σε 1 ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά. Βάζουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε κλειστή κατσαρόλα για 45 λεπτά. Βάζουμε τα κυδώνια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: