Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό περίπου χοιρινό μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο
1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
250γρ. Μανιτάρια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το πιπέρι και σοτάρουμε το κρέας πολύ καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα ταψί, στο ίδιο λάδι ρίχνουμε λίγο μπούκοβο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα βάζουμε και αυτά στο ταψί και τα περιχύνουμε με το λάδι που έμεινε.
  • Βάζουμε τις πατάτες, αλατίζουμε, διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για άλλα 20-30 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγητό.
  • Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: