Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κριθαράκι
1 Χταπόδι
1 Φύλλο δάφνης
Μερικούς κόκκους πιπεριού
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας μέλι
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι ξίδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το χταπόδι το οποίο έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά μαζί με το ξίδι, του κόκκους πιπεριού και τη φύλλο δάφνης. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κριθαράκι το γυρνάμε μια δυο φορές να γυαλίσει και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Έχουμε έτοιμο ζεστό νερό και ρίχνουμε ένα ποτήρι περίπου, ανακατεύουμε κατά διαστήματα και κάθε φορά που στεγνώνει το φαγητό συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να έτοιμο το κριθαράκι. Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε και το χταπόδι το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: