Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
5 Πατάτες βρασμένες
100γρ. Τριμμένο τυρί
100γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
1 Κουταλιά σούπας γάλα
1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 Αβγό
Τριμμένη φρυγανιά
Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε μ ένα πιρούνι. Βάζουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το κρεμμυδάκι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
  • Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολ και σε δύο άλλα έχουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι. 
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: