Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
500γρ. Διάφορα τριμμένα τυριά
200γρ. Ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
1 Λίτρα γάλα
5 Αβγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. 
  • Κρατάμε 4 φύλλα στην άκρη και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε με ένα ψαλίδι μέσα σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με πιπέρι ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί.
  • Στρώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά ένα ένα.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια την επιφάνεια της πίτας. Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: