Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Λίτρο ζωμό κοτόπουλου
80γρ. Βούτυρο
40ml. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. Ρύζι αρμπόριο
150ml. Λευκό κρασί
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δεντρολίβανο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και αλάτι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε λίγο λίγο από το ζωμό, τον οποίο διατηρούμε ζεστό, ανακατεύοντας. Κάθε φορά που μένει στεγνό το ριζότο συμπληρώνουμε με ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: