Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ντομάτες ώριμες
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Κιλό κιμά 
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. Τριμμένο τυρί
1/2 Κιλό μακαρόνια χοντρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πολτοποιούμε τις ντομάτες και βράζουμε τον πολτό για 10 λεπτά με αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό τριμμένο τυρί, όταν λιώσει το τυρί ρίχνουμε και τη μισή σάλτσα ντομάτας.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε τα μισά σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τον κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, σκορπάμε μερικά κυβάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: