Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό σπαγγέτι
2 Φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Κάρι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε. Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το κοτόπουλο. πασπαλίζουμε με το κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τη παρμεζάνα και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: