Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΦΑΛΑΦΕΛ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι ρεβίθια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο κόλιανδρο
Πάπρικα
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Κύμινο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε να στραγγίσουν καλά και τα βάζουμε στο multi μαζί με το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά, μέχρι ένα έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Το αδειάζουμε σ ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες και σάλτσα από ταχίνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: