Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ψάρια για σούπα
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κλωνάρι σέλινο
2 Καρότα χοντροκομμένα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
1 Φύλλο δάφνης
1 Ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 Πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Πιπέρι
1/2 Φλιτζάνι ρύζι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Κρόκους αβγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το ψάρι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι και αν χρειαστεί βγάζουμε τον αφρό που πιθανόν να βγάλει. Ρίχνουμε και όλα τα χορταρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ αφήνουμε να βράσει. Περνάμε το ζουμί από λεπτή σίτα και το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι κατεβάζουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο το οποίο και ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μια σουπιέρα βάζουμε και τη σούπα με το ρύζι και σερβίρουμε ή αν θέλουμε σερβίρουμε ξεχωριστά τη σούπα και σε μια πιατέλα το ψάρι με τα χορταρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: