Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτι
100γρ. Μανιτάρια κομμένη στη μέση
1 Κουταλιά σούπας φυτίνη
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφού κόψουμε το κρέας το πλένουμε και το αφήνουμε σ ένα τρυπητό να στραγγίσει. Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε τη φυτίνη και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι το βαλσάμικο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με το κάρυ και λίγο τσίλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: