Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μύδια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά καυτερή κομμένη σε ροδέλες
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα μύδια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη πιπεριά και το πολτό σκόρδου.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μύδια. Τ αχνίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν κάποια μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: