ΥΛΙΚΑ
600γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. Κριθαράκι
500ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Βασιλικό
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Κανέλα
Αλάτι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. Κριθαράκι
500ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Βασιλικό
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Κανέλα
Αλάτι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, το βασιλικό και ένα ποτήρι νερό. Αφού πάρει μία δύο βράσεις ρίχνουμε το κριθαράκι, δύο ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Όταν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να ετοιμαστεί το κριθαράκι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: