ΥΛΙΚΑ
400γρ. Αλεύρι
300γρ. Φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. Ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
2 Κουταλιές σούπας γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο
1 Βανίλια
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400γρ. Αλεύρι
300γρ. Φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. Ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
2 Κουταλιές σούπας γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο
1 Βανίλια
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε με το χέρι να απλώσουν σε στρογγυλό σχήμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και αραδιάζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο με ένα κουταλάκι ρίχνουμε από πάνω τους τη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας ακανόνιστα σχήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: