Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
170γρ. Βούτυρο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 Πρέζα αλάτι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
2 Αβγά χτυπημένα
2 Μήλα τριμμένα
200γρ. Γιαούρτι
1/4 Φλιτζανιού τσαγιού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με το γιαούρτι, το γάλα και τα αβγά. Τα βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι.
  • Βάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 1  ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: