Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
20 Φύλλα λαζάνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
750γρ. Κιμά
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Αλάτι
Πιπέρι
200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα καρότα και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Απλώνουμε λίγη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση λαζάνια. Βάζουμε μία στρώση από τον κιμά και μετά πάλι λαζάνια. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και φροντίζουμε να τελειώσουμε με λαζάνια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: