ΥΛΙΚΑ
700γρ. Κιμά
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από δύο λεμόνι
Ελαιόλαδο
1 Λάχανο
Κορν Φλάουρ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700γρ. Κιμά
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από δύο λεμόνι
Ελαιόλαδο
1 Λάχανο
Κορν Φλάουρ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη ρίζα από το λάχανο και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υλικά για τη γέμιση. Σε νερό που βράζει βουτάμε τα φύλλα από το λάχανο και τα αφαιρούμε αμέσως τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Σε κάθε φύλλο βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τα τυλίγουμε σφιχτά. Σε μία κατσαρόλα στρώνουμε μερικά από τα εξωτερικά φύλλα που βγάλαμε στην αρχή και από πάνω βάζουμε τους ντολμάδες κολλητά το έναν δίπλα στον άλλο. Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε νερό τόσο όσο να τους σκεπάζει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τα ντολμάδες και τα φύλλα που είχαμε στρώσει και ρίχνουμε μία δύο κουταλιές κορν φλάουρ ανάλογα με το ζουμί που έχει μείνει, βάζουμε χυμό από 1 λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κάπως σφιχτή κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: