ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
7-8 Φρυγανιές τριμμένες
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
Δυόσμος
Λίγο μαϊντανό
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
1 Αβγό
1 Ντομάτα
1 Πιπεριά
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
200γρ. Ροκφόρ
200γρ. Τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό κιμά
7-8 Φρυγανιές τριμμένες
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
Δυόσμος
Λίγο μαϊντανό
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
1 Αβγό
1 Ντομάτα
1 Πιπεριά
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
200γρ. Ροκφόρ
200γρ. Τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο μούλτι τη πιπεριά τη ντομάτα, το μαϊδανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφού πάρει μία δύο βράσεις ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με μέτρια θερμοκρασία μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη λευκή σάλτσα.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους κεφτέδες και τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: