ΥΛΙΚΑ
500γρ. Παντζάρια
150γρ. Κατίκι
200γρ. Γιαούρτι
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
3 Κουταλιές σούπας ξίδι
1 Κουταλιά σούπας λάδι
Καρύδια χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Παντζάρια
150γρ. Κατίκι
200γρ. Γιαούρτι
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
3 Κουταλιές σούπας ξίδι
1 Κουταλιά σούπας λάδι
Καρύδια χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τους βολβούς και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Συνεχίζουμε το βράσιμο περίπου 40 λεπτά να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και τα περνάμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Προσθέτουμε το πολτού σκόρδου και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στα παντζάρια το κατίκι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: