ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσια συκωταριά
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
Λάδι
Αλάτι
Λεμόνι
Ρίγανη
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αρνίσια συκωταριά
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
Λάδι
Αλάτι
Λεμόνι
Ρίγανη
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και την κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της συκωταριάς και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε για 24 ώρες. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Βάζουμε τη συκωταριά με τη μαρινάδα μαζί σε μια γάστρα. Αν δεν έχουμε σε ταψί το οποίο όμως θα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς και μετά κατεβάζουμε στους 150 και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει όμορφο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: