ΥΛΙΚΑ
1 Συκωταριά
1 Φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3/4 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 Ματσάκι κρεμμυδάκια χοντορκομμένα
2 Μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αβγά
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Συκωταριά
1 Φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3/4 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 Ματσάκι κρεμμυδάκια χοντορκομμένα
2 Μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 Αβγά
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστεί σε μέτρια φωτιά. Την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε κομμάτια. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαρούλια και όταν αυτά μαραθούν, ρίχνουμε λίγο νερό και το ρύζι, αφήνοντας το να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και λίγο λίγο το λεμόνι, μαζί με το ζωμό από τη μαγειρίτσα.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε τη κατσαρόλα να πάει παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: