Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
1/2 Κουταλάκι μουστάρδα
Πιπέρι
6 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250γρ. Ρόκα
6 Σύκα
6 Λεπτές φέτες προσούτο
100γρ. Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αναμιγνύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τη ρόκα. Κόβουμε κάθε σύκο σε 8 φέτες και κόβουμε τη παρμεζάνα σε πολύ λεπτές φλούδες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα την ανακατεύουμε με το μισό μείγμα με το ελαιόλαδο. 
  • Τοποθετούμε τα σύκα, το προσούτο και τη παρμεζάνα.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του ελαιόλαδου και σερβίρουμε τη σαλάτα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: