ΥΛΙΚΑ
5 Πατάτες
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κρόκοι
1 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Πατάτες
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κρόκοι
1 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το πολτό σκόρδου και το αλάτι σ ένα μπολ, βάζουμε τους κρόκους και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, τρίβουμε απαλά με ένα σύρμα. Τις κόβουμε κατά μήκος σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σ ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες λίγες λίγες ώστε να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας συχνά τις πατάτες. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές με τη σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: