Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο
800γρ. Κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού κρασί
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
2 Φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίσει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και αυτά και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε λάδι σ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και κατόπιν τα κρεμμυδάκια αφού έχουμε βάλει στο λάδι το πολτό του σκόρδου. Αδειάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και βάζουμε το κοτόπουλο τα κρεμμυδάκια, το κρασί, το πελτέ της ντομάτας, αφού το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: