Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Μήλα
1 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/3 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 Φύλλα σφολιάτας
60γρ. Βούτυρο λιωμένο
1/3 Φλιτζανιού σταφίδες
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και μ ένα πινέλο βουτυρώνουμε καλά. 
  • Αδειάζουμε τη γέμιση κατά μήκος χωρίς όμως να φτάσουμε στις άκρες του φύλλου. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν τα φύλλα. Τοποθετούμε το γλυκό σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και την αλείφουμε με βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: