Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φακές
1 Λίτρο νερό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 Φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 Καρότο κομμένο σε φέτες
1 Πατάτα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη ψιλοκομμένη πατάτα. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε και πάλι ελαιόλαδο σε άδεια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί τα βάζουμε και αυτά μαζί με τις πατάτες και τις ντομάτες.
  • Βράζουμε τις φακές σε νερό με αλάτι και μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε αφήσει στην άκρη. Βάζουμε το δενδρολίβανο και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: