ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φακές
1 Λίτρο νερό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 Φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 Καρότο κομμένο σε φέτες
1 Πατάτα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Φακές
1 Λίτρο νερό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 Φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 Καρότο κομμένο σε φέτες
1 Πατάτα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη ψιλοκομμένη πατάτα. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε και πάλι ελαιόλαδο σε άδεια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί τα βάζουμε και αυτά μαζί με τις πατάτες και τις ντομάτες.
- Βράζουμε τις φακές σε νερό με αλάτι και μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε αφήσει στην άκρη. Βάζουμε το δενδρολίβανο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: