Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Φύλλα χωριάτικα
1 1/2 Κιλό πράσα
200γρ. Φέτα
2 Αβγά
Αλάτι
200ml. Λάδι
1 1/2 Κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα και στη συνέχεια τα αλατίζουμε. Τα τοποθετούμε στο σκεύος που θα φτιάξουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τη φέτα (θρυμματισμένη), το νερό, το λάδι, τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά. Σ ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι βάζουμε και το δεύτερο. Τοποθετούμε το 1/4 της γέμισης.
  • Συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο πάλι βάζοντας γέμιση μέχρι να φτάσουμε το 6ο φύλλο. Το οποίο ραντίζουμε με λίγο νερό. Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: