Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
  • 1 Κιλό διάφορα χόρτα
  • 3 Πράσα ψιλοκομμένα
  • 5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300γρ. Φέτα σε τρίμματα
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο
  • 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 Αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε μαζί με τα μυρωδικά, τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Βάζουμε τη φέτα, λίγο ελαιόλαδο, τα αβγά χτυπημένα και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα λαδωμένα. Βάζουμε στο κέντρο ένα φύλλο τσαλακωμένο και απλώνουμε μία ποσότητα από τη γέμιση. Κρατάμε δύο φύλλα για το τέλος και βάζουμε φύλλο και γέμιση. Σκεπάζουμε με τα τελευταία φύλλα και τα λαδώνουμε.
  • Στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε με λίγο νερό. Χαράζουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: