- 400γρ. Ρύζι αρμπόριο
- 300γρ. Ψίχα κίτρινης κολοκύθας
- 8 Φέτες προσούτο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Φακελάκι σαφράν σε σκόνη
- 1 Λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- 50γρ. Βούτυρο
- 60ml. Λευκό κρασί
- 100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε τις φέτες του προσότο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το σαφράν. Προσθέτουμε λίγο ζωμό, ανακατεύουμε, όταν απορροφηθεί από το ρύζι ρίχνουμε και άλλο λίγο ζωμό και κάνουμε το ίδιο μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο.
- Αλατοπιπερώνουμε. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε την κολοκύθα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το προσούτο που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: