Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΎΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κούπα βούτυρο
  • 2 Κούπες ζάχαρη
  • 3 Κούπες αλεύρι
  • 4 Αβγά
  • 1 Μήλο τριμμένο
  • 1 Αχλάδι τριμμένο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 Κούπα καρύδια τριμμένα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 Βανίλια
  • 3 Κουταλιές σούπας ούζο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
  • 100γρ. Κουβερτούρα
  • 50ml. Γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και μία κουταλιά αλεύρι μετά από κάθε αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι που μας έμεινε. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα, βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το γλάσσο επάνω από το γλυκό και διακοσμούμε με καρύδια χοντροκομμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: