Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. Τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 4 Αχλάδια
  • 100γρ. Μπλε τυρί
  • 50γρ. Κράνμπερις
  • Λίγη ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
  • 1 Ξινόμηλο
  • 1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 Κουταλιά σούπας ξίδι
  • 4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες. 
  • Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε για 5 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερού και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το μήλο και τα βάζουμε στο πολυμίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ,για το ντρέσινγκ και τα πολτοποιούμε.
  • Σε σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι, και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, το μπλε τυρί σε μικρά κομμάτια μαζί με τα αχλάδια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: