Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 120γρ. Αλεύρι
  • 60γρ. Βούτυρο
  • 60ml. Γάλα
  • 20γρ. Κακάο
  • 2 Αβγά
  • 200γρ. Ζάχαρη
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 Κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 1/2 Φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μικρά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το κακάο. Ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα με το αλάτι, το αλεύρι και μπέικιν και τέλος το μείγμα κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Βάζουμε το καρύδι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. 
  • Κάνουμε τη κλασική δοκιμή με ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο παραπάνω. Όταν κρυώσει το κέικ αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: