Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
400γρ. Αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
120ml. Λάδι
150ml. Χλιαρό νερό
150γρ. Καστανή ζάχαρη
4 Ζουμερά ροδάκινα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
  • Κόβουμε σε μια λεκάνη τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Βάζουμε σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ή ταψί το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα τοιχώματα, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρά μ ένα μαχαίρι. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και περίπου 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: