Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό γαύρος
Αλάτι χοντρό
2 Φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και τον καθαρίζουμε εσωτερικά. Το βάζουμε σε ένα τρυπητό ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε το σιμιγδάλι σε ένα μπολ και περνάμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα όπου τα ραντίζουμε με το ξίδι.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψάρι. Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάνουν κρούστα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: