Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κιμά
2 Φύλλα σσφολιάτας
150ml. Χυμό ντομάτας
2 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μέλι
1 Κουταλιά σούπας τσίλι σος
Ελαιόλαδο
150γρ. Γκούντα τριμμένη
Αλάτι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Βάζουμε τον κιμά με το μπέικον και τα σοτάρουμε πολύ καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το τριμμένη τυρί και ανακατεύουμε. Το βάζουμε πάνω από τη σφολιάτα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και με ένα πιρούνι κάνω τρύπες στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: