Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
Περίπου 1 1/2 Κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο (ολόκληρο κομμάτι)
2 Κιλά πατάτες μίνι
1/2 Κιλό μανιτάρια λευκά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Κουταλιά σούπας μέλι
1 Κουταλιά σούπας φυτίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τη φυτίνη και ρίχνουμε πιπέρι έτσι ώστε να βγάλει το άρωμα του. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα και τις βάζουμε στη γάστρα μαζί με τα μανιτάρια ολόκληρα (αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση). Βάζουμε και το κρέας στο κέντρο της γάστρας μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει στη κατσαρόλα.
  • Σε σέικερ ανακατεύουμε καλά το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό του πορτοκαλιού και περιχύνουμε με αυτά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου μέχρι το κρέας να είναι μαλακό. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: