Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Γαρίδες
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Σφηνάκι ούζο
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας μέλι
150γρ. Φέτα σε τρίμματα
Ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις ρίχνουμε μέσα να σοταριστούν και ν αλλάξουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σ ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει η σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Περιχύνουμε με το μέλι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: