Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι
1 Φλιτζάνι του καφέ ξίδι
1 Φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 Λεμόνι
Αλάτι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε μπόλικο νερό. Το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια λεκάνη με μπόλικο κρύο νερό. Βγάζουμε τη σκούρα πέτσα και το στραγγίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, χτυπάμε καλά με το σύρμα το λάδι, το ξίδι, το λεμόνι και το αλάτι. Προσθέτουμε και τη ρίγανη και περιχύνουμε το χταπόδι. Το αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει το λαδολέμονο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: