Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φασολάκια
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
200γρ. Πατάτες μικρές στρογγυλές
2 Φρέσκες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
400γρ. Ντοματάκια κονσέρβας
2 Κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
1 Πρέζα ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ντοματάκια, το ζωμό λαχανικών και τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη πιπεριά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Αν έχει αρκετά υγρά αφήνουμε τη κατσαρόλα χωρίς το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: