Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2  Φλυτζάνι ρύζι
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 Φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1/2 Φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
1/3 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το μουλιάζουμε για δύο ώρες. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το ζωμό λαχανικών και το σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά.
  • Μόλις βράσει το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καλαμπόκι και το βασιλικό και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: