Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
750γρ. Μανιτάρια φρέσκα
Ελαιόλαδο
400γρ. Μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 Ντομάτες
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, Όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, και τα γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι, τ αφήνουμε μέχρι να ξανθίνουν. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί και λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι και αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράσουν.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το πόδι στην άκρη, τα πλένουμε καλά, και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Όταν περάσει η μισή ώρα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: